Zaproś przyjaciół i otrzymaj nagrody!
Najlepsza pizza i pasta w Warszawie
Autentyczne smaki prosto z Włoch w serce Polski
Wybierz kategorię by odkryć nasze specjalności
Neapolitańskie pizze z piekarni
Świeży makaron każdego dnia
Tradycyjne przystawki
Włoskie desery
Autentyczne włoskie składniki najwyższej jakości z certyfikatami DOP - gwarancją pochodzenia i tradycji.
Pomidory z wulkanicznej gleby Wezuwiusza
Z mleka bawolic, kremowa i świeża
Kremowe wnętrze jak włoska lawa
Dojrzewający w grotach Bergamo
Pleśniowy z zielonymi żyłkami
13 miesięcy w alpejskich powietrzach
Receptura XII-wiecznych mnichów
Ser legionów rzymskich
Fermentowane w temperaturze 4°C
DOP to europejski certyfikat gwarantujący pochodzenie i tradycyjne metody produkcji.
W Zoli Pizzeria każdy składnik ma swą historię i duszę - to podróż przez Włochy!
Historia Zoli Pizzeria to opowieść o pasji, tradycji i miłości do autentycznej kuchni włoskiej.
Urodzony w Neapolu, Giuseppe wychował się w rodzinie z wielopokoleniową tradycją pizzaioli. W wieku 16 lat rozpoczął naukę u Mistrza Antonio Starita, jednego z najsłynniejszych neapolitańskich pizzaioli. Po 15 latach doskonalenia sztuki, Giuseppe przeniósł się do Warszawy, by dzielić się autentycznymi smakami Południa z Polakami.
Nasz piec został zbudowany ręcznie przez maestro Antonio Acunto z wulkanicznej ziemi Wezuwiusza. Osiąga temperaturę 485°C i wypala pizzę w zaledwie 90 sekund - dokładnie tak, jak w tradycyjnych pizzeriach neapolitańskich. To prawdziwe serce naszej kuchni.
Jesteśmy jedną z niewielu pizzerii w Polsce z oficjalnym certyfikatem Specialità Tradizionale Garantita (STG) wydanym przez Associazione Verace Pizza Napoletana. To gwarancja, że nasze pizze są przygotowywane według rygorystycznych zasad neapolitańskich.
Zajrzyj do naszej kuchni i zobacz, jak powstają nasze włoskie arcydzieła
Zapraszamy na wyjątkowe wydarzenia, gdzie łączymy włoską tradycję z polską gościnnością
Każdy pierwszy piątek miesiąca organizujemy degustacje włoskich win z regionów Toskanii, Piemontu i Sycylii. Sommelier Marco opowie o historii każdego wina.
Giuseppe osobiście nauczy Cię tajników prawdziwej pizzy neapolitańskiej - od fermentacji ciasta po rzut na łopatę. Warsztaty w każdą sobotę o 10:00.
Wieczory włoskiej muzyki na żywo z trio akordeonowym z Rzymu. Canzoni napoletane, opera i klimat włoskiego piazza. Każdy czwartek 19:00.
Adama Mickiewicza 9
01-517 Warszawa
665 655 848
Pon-Pt: 12:00-22:00
Sob-Niedz: 11:00-23:00